Open atelier

‘Misschien moeten we nog even wachten tot de buitenkant goed in de verf zit…’

Mark en ik overleggen wanneer we een start gaan maken met ons open atelier.

‘En ik wil ook graag nog het éen en ander maken en schrijven’, voeg ik eraan toe.

‘Ons huis is nooit af’, antwoordt Mark. ‘En we zijn ook nooit klaar met maken…’

En dat is natuurlijk waar. Ons huis is nooit af. Het atelier is nooit af. En eigenlijk ben ik zelf ook nooit af. Ik vind dat ergens wel een fijne gedachte. Het geeft rust. En het geeft kansen.

Alles kan altijd weer anders worden. Door een verhuizing, een andere baan, het volgen van een cursus, een ontmoeting of het openen van een atelier.

Ik kan wel proberen om alles 100% voor elkaar te hebben maar dan ga ik nu een hoop missen. Juist door gewoon te beginnen ontstaat er vast weer veel leuks en moois.

Ik heb goede zin om ons werk te delen. Kijk uit naar mensen die gezellig binnenwandelen. Aanschuiven voor inspiratie en een praatje.

Dus besluiten we om op zondagmiddag 10 maart voor het eerst de culturele-zondag-vlag uit te hangen. Gorinchem heeft als mooiste vesting van het land een sfeervolle binnenstad waar plek is voor vele uitingen van kunst en cultuur (kijk op www.culturelezondag.nl) en daar mogen wij vanaf maart deel van uitmaken.

Terwijl ik dit stukje schrijf, kijk ik uit op de luchtballon die we deze week hebben gemaakt.

De ballon hangt in een hoekje aan het plafond en is gemaakt van twee stukjes drijfhout en een drijver. Altijd weer raakt het mij hoe aangespoelde stukken uit de zee samen een nieuw beeld vormen. Ik google terloops even het woord luchtballon en lees:

Elke ballonvaart is uniek.

Nadeel van de ballon blijft de slechte bestuurbaarheid. Alleen door naar een andere luchtstroom te stijgen of te dalen kunnen de piloten wat aan de koers veranderen.

En zo is het niet alleen meer een luchtballon maar krijgt het ook nog iets van een symbolische waarde:)

Vanaf 10 maart en alle 2e zondagen van de maanden erna – de culturele zondag Gorinchem – is ons atelier van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *