Inmiddels zijn er drie boeken van Ariena verschenen. In 2015 verscheen Imperfect verklaard en in 2018 de gedichtenbundel Burgeluk. Het prentenboek En jij? Jij mag er ook bij is sinds 2020 verkrijgbaar. Imperfect verklaard is helaas uitverkocht. Het prentenboek en de gedichtenbundel zijn via deze link te bestellen. November 2021 wordt de tweede gedichtenbundel Hout woord verwacht. Klik op de afbeeldingen van de boeken voor meer informatie en recensies.

Hout woord is een gedichtenbundel over het kleine en grootse leven. Met unieke illustraties gemaakt van drijfhout. De combinatie van tekst en beeld maakt dat je in dit boek eindeloos kunt bladeren, lezen en kijken.

Vanaf 12 november 2021 is de bundel verkrijgbaar via deze site en gedurende de expositie.

De boer ziet tot zijn verbazing een grote doos op de stoep staan. Hij roept: ‘Hé, wat is dit voor een enorme doos?’
Hond spitst zijn oren. Een doos? Wat heeft zijn baasje gezien?

De illustraties in dit aanstekelijke prentenboek zijn gemaakt van drijfhout, restkarton en ander afvalmateriaal. Je krijgt vanzelf zin om ook te gaan jutten en rond te struinen. Op te ruimen en te gaan hergebruiken.

Laten we samen de wereld een beetje mooier maken

Herkenbare en ontroerende gedichten over het leven van alledag. Ernst, humor, verdriet en geluk wisselen elkaar in een spel van woorden af.

Naast het schrijven heeft zij nog een andere passie: drijfhout. Ze heeft samen met haar man en kinderen een aantal jaren op Curaçao gewoond. Daar begon het strandjutten. Nog steeds gaat ze af en toe terug naar haar geliefde eiland om op zoek te gaan naar aangespoelde schatten.

Een aantal van haar drijfhoutwerken zijn afgebeeld in deze bundel. Haar gedichten en werk vormen samen een mooi geheel.

In 2008 wordt Ariena Ruwaard overvallen door een virale encefalitis (hersenontsteking). Ze is vastbesloten om haar leven van voor deze ziekte terug te krijgen. Het leven dat haar zo lief is. Haar gezin, haar baan in het onderwijs en een intensief sociaal leven. Maar het lukt haar niet. Ze moet de strijd met zichzelf opgeven en wordt officieel imperfect verklaard.

Er zijn vele boeken geschreven over ziekte, geluk, gezin en interieur. Maar het bijzondere is dat deze onderwerpen in Imperfect verklaard een mooi samenhangend geheel vormen.

Op een eerlijke, rake en geestige wijze beschrijft Ariena haar zoektocht, hoe zij creativiteit de ruimte geeft, perfectionisme loslaat en van haar huis een warm thuis maakt.

‘Dit boek is absoluut geen handboek, zelfhulpboek of stijlbijbel. Maar slechts bedoeld voor herkenning, inspiratie, woorden om over na te denken en mooie plaatjes om naar te kijken. Dat is alles.’