We maken onze boeken zelf. Het schrijven (Ariena), de illustraties van drijfhoutkunst (Ariena en Mark), de vormgeving en het uitgeven (Mark). Alleen het drukken geven we uit handen. Inmiddels zijn er 4 boeken. Alle 4 door de combinatie van tekst en drijfhoutkunst uniek maar bovenal zijn ze met liefde, zorg en aandacht gemaakt.

Klik op de afbeeldingen van de boeken voor meer informatie en recensies.

Hout woord is een gedichtenbundel over het kleine en grootse leven. Met unieke illustraties gemaakt van drijfhout. De combinatie van tekst en beeld maakt dat je in dit boek eindeloos kunt bladeren, lezen en kijken.

De boer ziet tot zijn verbazing een grote doos op de stoep staan. Hij roept: ‘Hé, wat is dit voor een enorme doos?’
Hond spitst zijn oren. Een doos? Wat heeft zijn baasje gezien?

De illustraties in dit aanstekelijke prentenboek zijn gemaakt van drijfhout, restkarton en ander afvalmateriaal. Je krijgt vanzelf zin om ook te gaan jutten en rond te struinen. Op te ruimen en te gaan hergebruiken.

Laten we samen de wereld een beetje mooier maken

Herkenbare en ontroerende gedichten over het leven van alledag. Ernst, humor, verdriet en geluk wisselen elkaar in een spel van woorden af.

Naast het schrijven heeft zij nog een andere passie: drijfhout. Ze heeft samen met haar man en kinderen een aantal jaren op Curaçao gewoond. Daar begon het strandjutten. Nog steeds gaat ze af en toe terug naar haar geliefde eiland om op zoek te gaan naar aangespoelde schatten.

Een aantal van haar drijfhoutwerken zijn afgebeeld in deze bundel. Haar gedichten en werk vormen samen een mooi geheel.

De bundel Burgeluk uitverkocht.

In 2008 wordt Ariena overvallen door een virale encefalitis (hersenontsteking). Ze is vastbesloten om haar leven van voor deze ziekte terug te krijgen. Het leven dat haar zo lief is. Haar gezin, haar baan in het onderwijs en een intensief sociaal leven. Maar het lukt haar niet. Ze moet de strijd met zichzelf opgeven en wordt officieel imperfect verklaard.

Op een eerlijke, rake en geestige wijze beschrijft Ariena haar zoektocht, hoe zij creativiteit de ruimte geeft, perfectionisme loslaat en van haar huis een warm thuis maakt.

Imperfect verklaard is alleen nog als E-boek verkrijgbaar.