Over ons

Al jaren een stel met drie (een meisje en twee jongens) pracht kinderen. De virale encefalitis -hersenontsteking- die Ariena in 2007 (zie Imperfect verklaard) overviel, heeft niet alleen het leven van Ariena maar ook dat van Mark veranderd. Er zijn zaken die voor Ariena te ingewikkeld zijn: zoals het opzetten en bijhouden van deze site. Het mooie is dat Mark dat juist graag doet. En zijn hobby fotografie, immers op een site horen mooie plaatjes, nu extra aandacht krijgt. Verder is er geen vastomlijnd plan. Behalve dat de kansen, die als stukjes drijfhout aanspoelen, worden opgepakt. Om er vervolgens iets moois van te maken. Dat is alles.

Ariena

Het leven. Dat heeft zin. En blijft mij boeien. Steeds weer. Het mooie van het leven vind ik dat je uit van alles en nog wat iets mag kiezen waar je je in wilt verdiepen. Iets kiezen waar je hart ligt. Voor mij is dat jutten, iets maken van hout uit de zee, wonen en schrijven. En hoe mooi is het dat ik dat mag delen op deze site. Om het zo een beetje de wereld in te sturen.

Natuurlijk vind ik dat ook spannend en eng. Maar als ik iets ontdekt heb de laatste jaren is dat iedereen vol twijfel, angst, schaamte en gedoe zit. Dat hoort bij ons mens zijn. Juist de mensen die zich kwetsbaar opstellen, hun imperfecte kant durven te laten zien maken dat ik leer en verander. Ze maken mijn leven rijker.

Mijn boek Imperfect verklaard (2015) en de aandacht voor mijn drijfhoutwerk en schrijfsels hebben mij inmiddels veel moois gebracht.

Mark

Mijn interesse naar het leven en de wereld om me heen is er altijd geweest. Er zijn altijd wel vragen waar ik antwoord op wil hebben. Iets uitzoeken en ontdekken maakt het leven boeiender. Je wordt wie je bent door te leren van elkaar. Dat maakt waarom ik in het onderwijs werk. Waarom ik graag jongeren help voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Samen op zoek naar hun interesses en passies.

De wijze waarop Ariena haar ritme zocht heeft me de bevestiging gegeven dat juist de interesses het startpunt moeten zijn bij het leren. Doen waar je plezier aan beleeft maakt leren leuker.

Onze hobby’s vormen op deze site een mooi geheel. Daarbij is dit de aanzet geweest om een eigen bedrijfje te starten: Studio Kern. Genieten van iets is leuk maar samen genieten is, op z’n minst, plezier voor 5!