‘Ik hou niet van gedichten…,’

Ik ga straks bij Jolanda van Weverij Studio Roodenburg mijn drijfhoutwerk, ansichtkaarten en boeken ophalen. Vorige week mocht ik tijdens de Langendijkroute in haar weverij een aantal gedichten voordragen en wat vertellen over dat wat Mark en ik zoal doen in ons Ruwaard-atelier.

Jolanda had voor de 2 avonden al het voorwerk gedaan. Ik hoefde enkel wat werk uit te stallen en aan te schuiven. En dat was natuurlijk reuze fijn. Want een goede start is immers het halve werk!

Onder mijn presentatie zat Jolanda – met uitzicht op de toeschouwers – aan haar werktafel te weven. Het had wat huiselijks en bracht iets van gezelligheid, kalmte en rust. Deze zetting paste precies bij wie ik ben en wat ik doe.
‘Zo’, zei Jolanda na de laatste ronde, ‘ze hingen aan je lippen.’ Ik schoot in de lach. Begon een zin met ‘Nou, nou…’, want haar reactie was ongetwijfeld een tikje overdreven. En aan een groepje mensen wat voorlezen stelt natuurlijk ook niet zo heel veel voor. Maar toch. Ik besloot ineens om haar op haar woord te geloven. Net zoals de meneer die na afloop zei: ‘Ik hou niet van gedichten. Maar die van jou, die vind ik mooi.’
Want soms – ik ben het echt wat vaker van plan – mag je vieren waar je bent en wat je doet.
Hoe eenvoudig en klein ook.

Kortom de cultuurmaand bracht mij veel moois!
Dankjewel gemeente Gorinchem voor de fijne samenwerking:)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *