Nieuwsgierig? Blader hieronder door een aantal pagina’s van het boek…

HOUT (na) WOORD

Mark en ik maken graag iets nieuws van alles wat wij vinden op stranden, straten of in schuren. Onze vondsten komen uit alle windstreken van Terschelling tot Curaçao, van Denemarken tot Frankrijk. Ik weet waar ieder stukje vandaan komt, omdat bij het oprapen het iedere keer weer voelt alsof ik zojuist een schat heb gevonden. Zo jutte ik het blaadje van de bloem (blz. 115) langs de rivier in mijn eigen stad Gorinchem. Vond ik het stukje zoutkristal op het houten dienblad van één van de wijzen uit het Oosten (blz. 165) op Bonaire. Lagen er spijkers (blz. 100) voor het oprapen in een Franse schuur. En de zee-egel (blz. 54) nam ik mee uit Curaçao. Ik heb samen met Mark en onze kinderen op het eiland gewoond. In deze tijd is de liefde voor het strandjutten ontstaan.  

In deze gedichtenbundel zijn ook bloemen van drijfhout en kant te vinden. Fragiel en oersterk blijken ook hier wonderwel samen te gaan. Het kant is met liefde, zorg en aandacht door mijn schoonmoeder gedurende haar leven geklost. Ik ben erg blij dat ik iets van haar werk mocht gebruiken.

Naast de drijfhoutillustraties zijn er ook enkele natuurfoto’s geplaatst. De natuur is voor mij een grote inspiratiebron. De afbeeldingen zijn dan ook helemaal op hun plek. Alle foto’s in dit boek zijn gemaakt door Mark. Ook de vormgeving is van zijn hand. Ik hoop nog tot in lengte van dagen samen te leven, te maken en te vieren.

Kijken en voelen. Zoeken en vinden. Schuiven en puzzelen. Met drijfhout en woorden. Ik doe dat zo graag. 

Het was een groot genoegen om deze gedichtenbundel te maken!

Ariena

Reacties

Titel: Hout woord.
ISBN: 978-90-824001-9-9 
NUR 306
Druk: Eerste druk, najaar 2021
Auteur: Ariena Ruwaard
Uitgave: Studio Kern, Gorinchem
Vormgeving: Mark Ruwaard
Drukwerk: Grafistar, Lichtenvoorden
Omslag: Mark Ruwaard
Fotografie: Mark Ruwaard

November 2021

Wat een mooie gedichtenbundel weer. Ik heb nog een bestelling geplaatst. Het is een geweldig boek om cadeau te doen.

Merte


23 november 2021

Ook deze bundel is weer een kijk- en leesfeest!

Karin


December 2021

Ik heb Hout woord naast mijn bed liggen. Niet alleen de gedichten maar ook de illustraties van drijfhoutkunst raken mij.

Lizette

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen