Nieuwsgierig? Blader hieronder door een aantal pagina’s van het boek…

Mark en ik maken graag iets nieuws van alles wat wij vinden op stranden, straten of in schuren. Onze vondsten komen uit alle windstreken van Terschelling tot Curaçao, van Denemarken tot Frankrijk. Ik weet waar ieder stukje vandaan komt, omdat bij het oprapen het iedere keer weer voelt alsof ik zojuist een schat heb gevonden. Zo jutte ik het blaadje van de bloem (blz. 115) langs de rivier in mijn eigen stad Gorinchem. Vond ik het stukje zoutkristal op het houten dienblad van één van de wijzen uit het Oosten (blz. 165) op Bonaire. Lagen er spijkers (blz. 100) voor het oprapen in een Franse schuur. En de zee-egel (blz. 54) nam ik mee uit Curaçao. Ik heb samen met Mark en onze kinderen op het eiland gewoond. In deze tijd is de liefde voor het strandjutten ontstaan.  

In deze gedichtenbundel zijn ook bloemen van drijfhout en kant te vinden. Fragiel en oersterk blijken ook hier wonderwel samen te gaan. Het kant is met liefde, zorg en aandacht door mijn schoonmoeder gedurende haar leven geklost. Ik ben erg blij dat ik iets van haar werk mocht gebruiken.

Naast de drijfhoutillustraties zijn er ook enkele natuurfoto’s geplaatst. De natuur is voor mij een grote inspiratiebron. De afbeeldingen zijn dan ook helemaal op hun plek. Alle foto’s in dit boek zijn gemaakt door Mark. Ook de vormgeving is van zijn hand. Ik hoop nog tot in lengte van dagen samen te leven, te maken en te vieren.

Kijken en voelen. Zoeken en vinden. Schuiven en puzzelen. Met drijfhout en woorden. Ik doe dat zo graag. 

Het was een groot genoegen om deze gedichtenbundel te maken!