Open Atelier

Iedere 2e zondag – Culturele Zondag Gorinchem – van de maand staan van 12.00 uur tot 17.00 uur de deuren van ons atelier Nieuwstad 24 Gorinchem open.

We vinden het erg leuk om je te ontmoeten, ons werk te delen en elkaar te inspireren. In ons atelier ligt een plattegrond van de mooiste vestigingstad voor je klaar met alle deelnemers van de culturele zondag.

Ook is er meer info te vinden op: www.culturelezondaggorinchem.nl

Naast de cultuur biedt de stad nog meer. Zo kan je wandelen over de stadswallen of met het pontje heen en weer naar Woudrichem. Neem hiervoor een kijkje op www.mooigorinchem.nl


Parkeren kan bij ons om de hoek in parkeergarage Kazerneplein (gratis op zondag).

Valentijndag 🧡

Zeven jaar geleden kregen wij – op Valentijnsdag – de sleutel van ons huis in de binnenstad van Gorinchem. Met ons vijven voelden we ons gelijk thuis. Afgelopen zomer ging onze oudste de deur uit en kwam er ruimte voor een eigen atelier. Het leuke is dat de benedenverdieping van ons huis ooit een timmerwerkplaats (Phielix) was. Tijdens de verbouwing kwamen de originele oude stenen waaltjes tevoorschijn. Een betere vloer konden we ons niet wensen! We scoorden een pracht van een oude werkbank op marktplaats en inmiddels staat deze vol met zagen, boren en ander mooi spul. Door onszelf gekocht maar ook gekregen van onze vaders (beiden timmerman).

Inmiddels zit het verbouwen erop en wordt er hier getimmerd, gezaagd en gemaakt! En zo voelt de cirkel rond. Vandaag vieren we onze jaarlijkse ‘wat-zijn-we-blij-met-ons-huis’ dag’, gewoon omdat een fijn thuis dat waard is.

Maar natuurlijk vieren we ook de liefde. Want uiteindelijk is het toch altijd weer de liefde. De liefde voor elkaar. En de liefde voor het leven.
De volgende culturele zondag Gorinchem (10 maart, 12.00-17.00 uur) gaan de deuren van Nieuwstad 24 voor het eerst open. We kijken ernaar uit om onze creativiteit met jou te delen!
(Parkeren is op zondag gratis in parkeergarage Kazerneplein; bij ons om de hoek.)


Manivesta.

24 en 25 juni is op dertig locaties in de binnenstad van Gorinchem het werk van uiteenlopende kunstenaars gratis te bezichtigen. Ook mijn werk krijgt een plekje in deze kunstmanifestatie. Hoe leuk!

Voor meer informatie: www.manivesta.nl


Gastles in de klas.

Ariena komt graag in de klas. In de onderbouw vertelt ze over hoe haar prentenboek is gemaakt. Ze neemt de dieren en figuren van drijfhout en de illustraties van restkarton uit ‘En jij? Jij mag er bij.’ mee. Zodat de kinderen vanzelf zin krijgen om ook te gaan jutten en rond te struinen. Op te ruimen en te gaan hergebruiken. Om zo samen de wereld een beetje mooier te maken.

Een gastles duur ongeveer 40 minuten. En sluit aan bij de volgende thema’s: zwerfafval, plasticsoep, kunst, hergebruik, boerderij, boeken, kinderboekenweek, voorlezen, er bij horen.
Er wordt per schoolbezoek een reis/onkostenvergoeding gevraagd plus de aanschaf van het prentenboek (à €14,95).

Heb je interesse stuur dan even een mail naar contact@ruwaard.net


Recensie.

5 april 2023, een brief van Biblion. En wat voor een.Een toelichting. Biblion is de landelijke organisatie die de door uitgevers ingestuurde boeken beoordeelt en, indien bibliotheek-waardig bevonden, een recensie schrijft. Deze recensie wordt naar de bibliotheken gestuurd waarna deze zelf mogen beslissen of ze het boek opnemen in hun collectie.

Na het uitkomen van Burgeluk kregen we van Biblion een brief. De organisatie ontvangt per week zoveel gedichtenbundels dat ze alleen de bundels van gerenommeerde schrijvers van een recensie voorzien. Maar de aanhouder wint. Juni 2022 hebben we Hout woord toch ingezonden. Met succes. Wat een fijne tekst. En Hout woord is dus binnenkort in meerdere bibliotheken te leen.

Ariena zit met haar hoofd in de wolken…

De volledige recensie is te lezen via een klik op de volgende link.

Atelier!

Begin september heeft Ariena, samen met Atelier de Lannoy, een lokaal in de voormalige mavo in Gorinchem ingericht als werkruimte. Hoe fijn! Een ruimte waar in alle rust de werkstukken-in-wording op tafel kunnen blijven liggen en al het materiaal op één plek voor handen is.

Expositie Jutwoorden en Drijfhout.

Op uitnodiging van Symposion Gorinchem stelde Ariena een expositie samen. De sfeer en entourage van de Kruitmagazijnen leende zich uitermate goed voor haar werk. Vele bezoekers hebben van 14 mei 2022 tot en met 17 juli 2022 de expositie bezocht. Klik op foto hieronder voor een impressie van deze expositie. En klik op de poster om een kijkje te nemen op de site van Symposion Gorinchem.

Bijzondere en waardevolle dagen!

In november 2021 waren de expositie dagen in het stijlvolle pand ‘Het ware pakhuis’ in Gorinchem. Het waren 6 bijzondere en waardevolle dagen. 

Het viltwerk en illustraties (www.ingecremer.nl) gecombineerd met drijfhoutkunst en schrijven (Ariena) vormden samen een mooi geheel. Tijdens de expositie werd Hout woord gepresenteerd. De ontmoetingen zorgen voor nieuwe inspiratie en we zijn erg blij met de lovende reacties die we deze dagen mochten ontvangen. Het is dan ook reuze fijn dat fotograaf Anita Reynders (www.anitareyndersfotografie.nl) de expositie heeft vastgelegd. Haar foto’s geven een goed beeld. Het is een dierbare herinnering aan een mooi avontuur.

‘Het gaat niet om verliezen of winnen. Maar om beginnen met beginnen.’

HOUT WOORD

Tijdens de expositie dagen in november 2021 werd de nieuwste gedichtenbundel gepresenteerd.

Naast meer dan 70 gedichten staan er afbeeldingen van drijfhout en natuurfoto’s in de bundel. De combinatie van hout en woord vormen een uniek en bijzonder geheel. Het is een boek om eindeloos in te bladeren.