Manivesta.

24 en 25 juni is op dertig locaties in de binnenstad van Gorinchem het werk van uiteenlopende kunstenaars gratis te bezichtigen. Ook mijn werk krijgt een plekje in deze kunstmanifestatie. Hoe leuk!

Voor meer informatie: www.manivesta.nl


Code Blauw.

Vandaag hangt er

Blauweregen in de lucht.

Ze slingert

en drijft naar het licht.

Bloeit honderduit.

Neemt een hemelvaart.

Stort hoop over ons uit.

Ariena Ruwaard


Altijd bloeit met Hemelvaart de Blauweregen op ons dakterras. Maar zo sprookjes mooi en zo hemels hoog als nu was ze nog niet eerder. Ik krijg er geen genoeg van.

foto Mark Ruwaard


Gastles in de klas.

Ariena komt graag in de klas. In de onderbouw vertelt ze over hoe haar prentenboek is gemaakt. Ze neemt de dieren en figuren van drijfhout en de illustraties van restkarton uit ‘En jij? Jij mag er bij.’ mee. Zodat de kinderen vanzelf zin krijgen om ook te gaan jutten en rond te struinen. Op te ruimen en te gaan hergebruiken. Om zo samen de wereld een beetje mooier te maken.

Een gastles duur ongeveer 40 minuten. En sluit aan bij de volgende thema’s: zwerfafval, plasticsoep, kunst, hergebruik, boerderij, boeken, kinderboekenweek, voorlezen, er bij horen.
Er wordt per schoolbezoek een reis/onkostenvergoeding gevraagd plus de aanschaf van het prentenboek (à €14,95).

Heb je interesse stuur dan even een mail naar contact@ruwaard.net


Recensie.

5 april 2023, een brief van Biblion. En wat voor een.Een toelichting. Biblion is de landelijke organisatie die de door uitgevers ingestuurde boeken beoordeelt en, indien bibliotheek-waardig bevonden, een recensie schrijft. Deze recensie wordt naar de bibliotheken gestuurd waarna deze zelf mogen beslissen of ze het boek opnemen in hun collectie.

Na het uitkomen van Burgeluk kregen we van Biblion een brief. De organisatie ontvangt per week zoveel gedichtenbundels dat ze alleen de bundels van gerenommeerde schrijvers van een recensie voorzien. Maar de aanhouder wint. Juni 2022 hebben we Hout woord toch ingezonden. Met succes. Wat een fijne tekst. En Hout woord is dus binnenkort in meerdere bibliotheken te leen.

Ariena zit met haar hoofd in de wolken…

De volledige recensie is te lezen via een klik op de volgende link.

Atelier!

Begin september heeft Ariena, samen met Atelier de Lannoy, een lokaal in de voormalige mavo in Gorinchem ingericht als werkruimte. Hoe fijn! Een ruimte waar in alle rust de werkstukken-in-wording op tafel kunnen blijven liggen en al het materiaal op één plek voor handen is.

Expositie Jutwoorden en Drijfhout.

Op uitnodiging van Symposion Gorinchem stelde Ariena een expositie samen. De sfeer en entourage van de Kruitmagazijnen leende zich uitermate goed voor haar werk. Vele bezoekers hebben van 14 mei 2022 tot en met 17 juli 2022 de expositie bezocht. Klik op foto hieronder voor een impressie van deze expositie. En klik op de poster om een kijkje te nemen op de site van Symposion Gorinchem.

Bijzondere en waardevolle dagen!

In november 2021 waren de expositie dagen in het stijlvolle pand ‘Het ware pakhuis’ in Gorinchem. Het waren 6 bijzondere en waardevolle dagen. 

Het viltwerk en illustraties (www.ingecremer.nl) gecombineerd met drijfhoutkunst en schrijven (Ariena) vormden samen een mooi geheel. Tijdens de expositie werd Hout woord gepresenteerd. De ontmoetingen zorgen voor nieuwe inspiratie en we zijn erg blij met de lovende reacties die we deze dagen mochten ontvangen. Het is dan ook reuze fijn dat fotograaf Anita Reynders (www.anitareyndersfotografie.nl) de expositie heeft vastgelegd. Haar foto’s geven een goed beeld. Het is een dierbare herinnering aan een mooi avontuur.

‘Het gaat niet om verliezen of winnen. Maar om beginnen met beginnen.’

HOUT WOORD

Tijdens de expositie dagen in november 2021 werd de nieuwste gedichtenbundel gepresenteerd.

Naast meer dan 70 gedichten staan er afbeeldingen van drijfhout en natuurfoto’s in de bundel. De combinatie van hout en woord vormen een uniek en bijzonder geheel. Het is een boek om eindeloos in te bladeren.