De papieren versie van het boek is helaas uitverkocht. Wil je het toch lezen? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Op deze site is het als e-book te koop. Klik hier voor deze optie.
  • Daarnaast is het boek door een groot aantal bibliotheken in het assortiment opgenomen.

In 2008 wordt Ariena Ruwaard overvallen door een virale encefalitis (hersenontsteking). Ze is vastbesloten om haar leven van voor deze ziekte terug te krijgen. Het leven dat haar zo lief is. Haar gezin, haar baan in het onderwijs en een intensief sociaal leven. Maar het lukt haar niet. Ze moet de strijd met zichzelf opgeven en wordt officieel imperfect verklaard.

Er zijn vele boeken geschreven over ziekte, geluk, gezin en interieur. Maar het bijzondere is dat deze onderwerpen in Imperfect verklaard een mooi samenhangend geheel vormen.

Op een eerlijke, rake en geestige wijze beschrijft Ariena haar zoektocht, hoe zij creativiteit de ruimte geeft, perfectionisme loslaat en van haar huis een warm thuis maakt.

‘Dit boek is absoluut geen handboek, zelfhulpboek of stijlbijbel. Maar slechts bedoeld voor herkenning, inspiratie, woorden om over na te denken en mooie plaatjes om naar te kijken. Dat is alles.’

Titel: Imperfect verklaard
ISBN: 9 789082 400106
Uitgeverij: Studio Kern
Uitvoering: hardcover, full colour
Pagina’s: 167

Trots en blij zijn we met de recensie van NBD Biblion. Deze aanbeveling is naar alle bibliotheken in Nederland verzonden en heeft er voor gezorgd dat Imperfect verklaard daar nu te leen is. Ook de bibliotheek in Willemstad, Curaçao, heeft het opgenomen in haar collectie.

Dit boek beschrijft de ervaringen van een vrouw die een hersenbeschadiging heeft opgelopen door virale encefalitis. Door deze blijvende hersenbeschadiging heeft zij te kampen met restverschijnselen die haar vertrouwde leven overhoop gooiden en haar dagelijks confronteren met haar beperkingen. Op meeslepende en openhartige wijze vertelt ze over de zoektocht naar een nieuwe invulling van haar dagen, haar mijmeringen, bezigheden en haar gezinsleven. Haar schrijfstijl is gemakkelijk leesbaar en het boek is prachtig vormgegeven met kleurenfoto’s van dingen die belangrijk zijn in het leven van de schrijfster. Dit boek kan een ware inspiratiebron en hart onder de riem zijn voor lezers die chronisch ziek zijn en voor ieder die zijn of haar leven drastisch moet wijzigen.

Recensent: Danielle Bakker

Een kleine greep uit de fijne reacties die we van lezers mochten ontvangen. Dank voor deze mooie woorden.

Los van de teksten die me soms door bepaalde sombere momenten heen helpen pak ik het boek regelmatig om nog eens naar de prachtige foto’s te kijken. Het helpt me relativeren. Het geeft me moed om door te gaan. Ook heeft het me een andere kijk op het in richten van mijn huis gegeven.

Inge

Citaat van mijn neef wiens schoondochter NAH heeft net als ik: “Dit boek opent ogen, niet alleen naar mensen met NAH, maar ook voor de gewone dagelijkse omgang met elkaar en hoe blij je moet zijn dat je dit leven hebt samen met de mensen die je lief zijn.”

Marijke

Op de 1e bladzijde moest ik al huilen van de herkenning. Ik kijk er naar uit om verder te mogen lezen de komende tijd. Het boek voelt als een mooi cadeau aan mezelf….   Ben ondertussen op de helft en het raakt me enorm. Vind het ook troostend om te lezen dat ik niet de enige ben…

Gerda

Wat is het een ontzettend mooi boek dat je hebt gemaakt. Dat gaat zowel om inhoud als om uitvoering. Ik heb nog maar een klein deel gelezen, maar dat zegt genoeg. Het is doordacht, geschreven vanuit een doorleefde geschiedenis.

Helena

Een gaaf boek over loslaten, accepteren, geluk vinden in kleine dingen, interieur, doen wat wel kan en veel meer… kortom een bijzonder inspirerend boek!

Erik

Wat een herkenning!
Ik heb zelf in augustus van dit jaar een herseninfarct gehad, 49 jaar en alles op zijn kop. Ik ben langzaam aan ‘t terugkrabbelen, lichamelijk, maar ook zeker in mijn hoofd, want ik merk wel degelijk dat ik anders ben dan voorheen en wat is het dan fijn om iets te lezen van iemand die weet waar het over gaat als je niet meer bent wie je bent in je eigen lijf. Dankjewel voor je doorzettingsvermogen om dit boek te realiseren, ik put er heel veel troost en moed uit om te blijven knokken, maar soms ook gewoon op te geven en te leren accepteren dat het anders is.

Loes

Ariena, dank je wel dat je zo’n prachtig boek hebt geschreven. Ik kreeg het in december toegestuurd als kadootje van dierbare vrienden van me. Wat een herkenning, gelijk bij de eerste bladzijde, pfffieeeuw de tranen stroomden. Ook al is mijn situatie een andere, de gevolgen zijn vergelijkbaar. Toen ik net je berichtje las over je artikel in Flow, wilde ik je gelijk feliciteren. Bij deze! Geniet van de mooie dingen die in de plaats zijn gekomen, gelukkig heb jij het genieten terug gevonden, net als ik. Ook al ben ik er nog lang niet, ik ben wel op de goede weg.

Rikie