Langzaam, Lustig, Leven

Het ruikt hier nog naar verf en zaagsel. Af en toe knalt er buiten wat op de achtergrond. De oliebollen liggen op tafel. Wij vieren vandaag – op oudejaarsdag – dat ons atelier zo goed als af is. Terwijl Mark aan de werkbank een vogel van drijfhout vleugels geeft, strooi ik poedersuiker over mijn oliebol. Zeg voor de duizendste maal hoe blij ik ben met deze plek, en neem een hap.

In onze maatschappij zijn zoveel stereotiepe beelden geslopen: over presteren, over wanneer je meedoet. Welke stappen je moet ondernemen om grootser en dus succesvoller te zijn. Maar ik denk steeds meer dat je het juist niet hoeft te doen zoals de ander. Dat je je eigen verhaal mag schrijven en herschrijven. Je hoeft – om deel uit te maken van het groter geheel – niet te veranderen wie je bent. Maar enkel te zijn wie je bent.

Het leven zorgde ervoor dat wij dit jaar ons verhaal weer onder de loep moesten nemen. Omdat het anders ging dan dat wij hadden verwacht en bedacht. Natuurlijk hoort daar ook verdriet bij over dat wat niet meer kan. Maar we zijn met veel plezier en liefde ons verhaal aan het herschrijven. Door te luisteren naar geest, lijf en ledematen. Nieuwsgierig te onderzoeken wat wel kan en bij ons past. Plannen maken en uitvoeren.

En nu is er dus een atelier aan huis. Hier willen we (Mark: vormgeven en maken, ik: schrijven en maken) onze creativiteit graag delen. Het plan is om 1 x in de maand op een zondagmiddag de deuren van ons atelier te openen.

Er klinkt wat gerommel bij de werkbank. De schildpadden die zomers op ons dakterras wonen en daarna verhuizen naar de school waar onze dochter lesgeeft om binnen in haar klas te overwinteren zijn – nu het kerstvakantie is – weer even gezellig hier. Ze lopen Mark een beetje voor de voeten.Dus zeg ik: ‘Geen haast, ga even zitten en neem een oliebol!’.

Fijne jaarwisseling! Ik wens je een mooi 2024 vol plannen en avonturen.

Ps: Ergens in het voorjaar (nadere info volgt) willen we gaan starten met ons open atelier. En natuurlijk hopen we van harte dat je eens op de Nieuwstad in Gorinchem naar binnen wandelt.

Go with your own slow flow

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *