Het waren best veel gaten voor twee planken

‘Ik ga de muur toch opnieuw verven.’ Ik zag deze opmerking al aankomen. Onze Lot is al vanaf de zomervakantie bezig om haar tienerkamer te veranderen in die van een volwassene. Waar in haar vorige kamers mijn smaak duidelijk zichtbaar was, is het deze keer echt anders. Zij bepaalt hoe het wordt. Nu is dat natuurlijk reuze fijn. Want als je kijkt naar de redenen van geluk dan volgt na familie, gezondheid en vriendschap toch voor bijna alle mensen een vaste verblijfplaats. Een plek waar je veilig bent, jezelf mag zijn en waar je zonder schaamte en kritiek je eigen smaak kunt ventileren. En het kiezen van hoe ze haar kamer wil, gaat onze Lot wonderbaarlijk goed af. Er is echter een muur die dwars zit.

gatenOp deze muur heeft ze net na de zomervakantie planken bevestigd. Daarvoor was ze met de boormachine in de weer geweest. En dat gaten boren dat had nog wat oefening nodig. Dus soms ging het niet helemaal goed. En moest het boren opnieuw. Ook kwam de waterpas pas na een aantal gaten in beeld. Kortom het waren heel wat gaten voor twee planken. Maar daar had ze een oplossing voor bedacht. Om de gaten weg te werken werd deze muur gevuld met fotolijsten. Heel veel fotolijsten. De gaten waren inderdaad uit het zicht maar sommige lijstjes vielen een beetje uit de toom.

Dus het verbaasde mij niet dat na een paar weken naar de muur kijken dit toch niet de goede oplossing bleek te zijn. Dus de lijstjes gingen van de muur en de gaten moesten met vulmiddel gevuld.lotte verven ‘Alleen het gaatje vullen, goed laten drogen, daarna een beetje opruwen’ en met dat advies gingen wij de deur uit. Toen wij terugkwamen had zij het muurtje al geverfd. Ik hoorde Mark eens diep zuchten: ‘Lot de plekken rond het gaatje met vulmiddel zijn glad en de rest van de muur is met structuurverf gedaan. Dat ga je zien.’ Maar het schemerde, de verf was nog nat en mijn dochter had een rotsvast vertrouwen dat het goed zou komen met die muur van haar. De volgende ochtend loop ik haar kamer in. ‘En?’ ‘Ik denk van wel’, antwoordt ze wat aarzelend. Ik kruip even naast haar in bed. Het is nog donker maar ik weet als straks het daglicht door de ramen haar kamer binnen schijnt de werkelijkheid zichtbaar wordt. Dus ik zeg: ‘Na het ontbijt gaan we naar de verfwinkel voor deskundig advies. ’Zo gezegd zo gedaan. De meneer in de verfwinkel wist gelijk raad met ons probleem. Alabastine Beton Effect dat was de oplossing voor alles. Alle oneffenheden en beschadigingen zouden in een keer verdwijnen. Als sneeuw voor de zon. Dus wij toogden met de emmer naar huis. Mark had nog het een en ander te doen. Maar Lot verzekerde hem dat dit zo makkelijk was het kon niet mislukken. Toen hij even later om het hoekje keek en haar verhitte hoofd zag, zat er natuurlijk maar een ding op.

 

Maar het resultaat mag er zijn. Het is een prachtmuur. Bovendien zie ik in deze beton effect look een mooie achtergrond voor het fotograferen van mijn drijfhoutwerk. En terwijl wij met de nodige kreten en gebaren haar muur staan te bewonderen zegt ze: ‘Als ik ooit een eigen huis heb pap, dan mag jij de muren doen!’ Wat een geluk is het toch om vader te zijn.

5 antwoorden
  1. Roel en Dini
    Roel en Dini zegt:

    Ja zo,n baby in de wieg geeft het nodige werk maar van je kinderen hoe oud ook , als ouder blijf je altijd van dicht bij altijd op de achtergrond dicht bij ze staan , een fijne gedachte , is onze ervaring .

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *