De kracht van het geluk

Uit het lezen van vele onderzoeken blijkt dat het werken aan mijn geluk mijn algehele gezondheid goed doet.
Het gelukkig zijn heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, het bereiken van een hoge leeftijd en het herstellen van ziektes. Kortom: het geestelijk welbevinden heeft grote invloed op het lichaam. Maar dat niet alleen, ik kan door aan mijn eigen geluk te werken tevens het welzijn van ons gezin positief beïnvloeden. En dat doet me deugd. Mensen die zich gelukkig voelen, hebben een andere energie om zich heen dan ongelukkige mensen. Net als somberheid, boosheid en negativiteit werkt gelukkig zijn ook aanstekelijk. Het is prettig om in de buurt te zijn van een gelukkig persoon.

komt omdat we in het bezit zijn van zogenaamde spiegelneuronen. Dit zijn speciale cellen in de hersenen die spiegelen wat bij een ander wordt gezien waardoor dezelfde emotie als de ander wordt ervaren. Het schijnt zo te zijn dat de uitstraling van een gelukkig mens de spiegelneuronen van anderen in werking zet, waardoor zij ook meer gaan glimlachen en zich vanbinnen beter voelen. De positieve energie die een gelukkig mens uitzendt, heeft vaak ongemerkt enorme gevolgen voor de omgeving. Kortom: geluksgevoel is besmettelijk.

met mijn spiegelneuronen meer geluk uit te kunnen stralen, zal ik, met de nodige zielenpijn, een hoofdstuk van mijn leven af moeten sluiten. Ik moet verder, meestromen met hoe het nu is. En ook niet te veel gaan nadenken over wat ik met mezelf aanmoet. Te veel nadenken wordt bij mij al snel piekeren en tobben. Ik raak alleen maar meer en meer verstrikt in gedachtes. Hetgeen wel werkt, is denk ik gewoon wat gaan doen. Dus adem ik eens diep in en uit en vraag me af wat er in mij zit. Ik wil het niet hoogdravender maken dan dat het is. Niet te veel beredeneren en analyseren. Gewoon luisteren en voelen naar wat er kan en wat er is. Mijn prioriteiten herzien en begrijpen dat mijn dagen te kostbaar zijn om ze treurig en mokkend door te brengen.

Ik.
Wil.
Dit.
Leven.
Leven.