In januari 2008 word ik overvallen door een virale encefalitis. Vastbesloten ben ik van plan om mijn leven van voor deze ziekte terug te krijgen. Het leven dat mij zo lief is. Mijn gezin, een baan in het onderwijs en een intensief sociaal leven. Dat leven wil ik terug. Hoe dan ook. Maar het lukt me niet.

Ik moet de strijd met mezelf die ik nooit en te nimmer ga winnen opgeven en trek me terug in mijn eigen huis. Schrijf, schrijf, schrijf en schrijf. Over mijn gehavende hersenpan, mijn zoektocht, mijn gedachtespinsels, mijn onzekerheden, mijn angst en verdriet. Maar ook over mijn thuis en desondanks of dankzij alles: mijn leven vol geluk.

In ‘Imperfect verklaard’ vormen drie onderwerpen, voorzien van foto’s, samen een geheel. Een boek.

Rouw

Ik werd overvallen door een virale encefalitis maar ik denk dat een ieder die door wat voor een reden dan ook buiten spel gezet wordt zich kan herkennen in mijn verhaal. Het is een periode van rouw om wat niet meer kan en een zoektocht hoe het verder moet.

Talenten, passies en zingeving

Ook al gaat het leven niet zoals verwacht. En kunnen dingen die ooit zo vanzelfsprekend waren niet meer. En moet je noodgedwongen rekening houden met je beperkingen. Dan nog is er iets waar je hart ligt. Of dat nou zingen, koken, fotograferen of haken is. Er is nog steeds iets dat bij jou hoort. Zodra je dat weet dan kan je dit talent of deze talenten binnen jouw mogelijkheden verder ontwikkelen. Mijn passie ligt bij schrijven en werken met drijfhout. Daar mee bezig zijn geeft mijn leven zin.

Wonen

Ineens was ik thuis. Heel veel thuis. Ons huis was altijd al belangrijk voor mij. Maar nu voelde een behaaglijk en praktisch huis als noodzaak. Ik geloof dat een warm, veilig thuis kan bijdragen aan je welzijn. Dat je omringen met persoonlijke dingen, dingen die met liefde en vakmanschap zijn gemaakt, dingen waardoor je je prettig voelt je goed doen.

Bestellen

En dan is het boek af. Ondertussen is ook het aantal drijfhoutwerken toegenomen en is er een nieuwe voorraad drijfhout gejut op Curaçao. Het boek is 8 november gepresenteerd in de bibliotheek van Gorinchem. Het boek is hier te bestellen. Door hieronder op de titel of het ronde fotootje te klikken voeg je het toe aan je winkelmandje. Rechts bovenin beeld vind je je overzicht en kun je naar de afrekenpagina. Let op: kies voor gratis verzenden.